De verwerking van deze uitstap kan je bekijken in de onderstaande video:

 

                                                                                                                          

19/05/2019: Uitstap: Theater 'Roggbivv'

In het kader van de opdracht rond kunstbeschouwen, trok ik er op een zondagnamiddag op uit met mijn dochter. We zouden in Het Paleis in Antwerpen gaan kijken naar 'Roggbiv', een familietheater. 
Toen ik de uitleg over het stuk zag op de website van Het Paleis, zag het er al veelbelovend uit. Ik ging direct ook eens opzoeken wat 'roggbiv' nu eigenlijk betekende en ik zag dat het blijkbaar het ezelsbruggetje is om de volgorde van de kleuren van de regenboog te onthouden. 
We kwamen toe in Het Paleis, dronken nog een drankje en werden vervolgens naar een klein zaaltje vanachter en boven in het gebouw geleid. Op dat moment was er ook de première van de musical Aladdin bezig, en we (in het bijzondere mijn dochter) konden genieten van enkele acteurs uit de musical die door de deur wandelden. 
Het theaterstuk kwam ook wel grotendeels overeen met mijn verwachtingen. Het werd eigenlijk al bij de uitleg bijna letterlijk verteld waarover het zou gaan en dit kwam dan ook overeen met hoe het er tijdens de voorstelling aantoe ging. Het verhaal ging over Nina die kleurenblind was, die het leven enkel in grijs zag. Nadat de opticien haar niet kon helpen, gaat ze op zoek naar de kleurendief in de hoop terug weer kleuren te kunnen zien. 
Het stuk zelf was zeer aangenaam om naar te kijken. Het samenspel van projectie, schimmelspel, muziek en acteren sprak me wel aan. Ook mijn dochter heeft enorm genoten van de voorstelling. De nodige kinderlijke humor werd geïntegreerd in het stuk en het was ook niet te diepzinnig, in zijn eenvoud kon ze de verhaallijn ook makkelijk volgen . Het zou een hele mooie voorstelling geweest zijn om met een eerste of tweede graad van de school waar ik werk te gaan bekijken. Omdat we met veel kinderen uit een anderstalige context zitten, zou het omwille van het eenvoudige karakter zeker begrijpbaar zijn voor onze leerlingen.